IGTV Nedir? Nasıl Kullanılır ve En İyi Sonuçlar için 7 İpuçları ve Püf Noktaları!

IGTV Nedir? Nasıl Kullanılır ve En İyi Sonuçlar için 7 İpuçları ve Püf Noktaları!

Instagram tekrar atıyorlar. Başka bir yeni özellik eklediler! Bu sefer BÜYÜK bir tanesi. IGTV'ye Giriş!

IGTV (Instagram TV) nedir?
Bu yeni özellik, kullanıcıların bir kanal oluşturmasına (bir YouTube kanalına benzer) ve videoların 15 saniyeden 1 saat uzunluğuna yüklenmesine izin verir (ancak çoğu kullanıcı bu saatte 10 dakika ile sınırlıdır). Bu, videoyu sıklıkla kullanan ancak Instagram’ın standart 60 saniyelik sınırıyla sınırlı olanlara harika bir haber olarak geliyor. Ayrıca, bireylerin, markaların ve işletmelerin ayrıntılı, uzun metrajlı video aracılığıyla izleyicileriyle daha fazla paylaşma fırsatı sunuyor!

IGTV ve YouTube arasındaki ana fark, Instagram'ın içerik oluşturucuları yalnızca dikey video yüklemelerini zorluyor, oysa YouTube kullanıcıları karşıdaki manzara videosuna alıştı. Instagram, kullanıcıların özellikle IGTV için orijinal içerik oluşturmasını, YouTube videonuzun IGTV'ye biraz karmaşık bir şekilde gönderilmesini (bu yapılabilir, ancak IGTV'nin en boy oranına uyacak şekilde farklı şekilde dışa aktarılması gerekir) teşvik etmek için bu farkı uygulamaya koymuştur. Diğer önemli bir fark, içeriklerine göre videolar aramak için gerçek bir yol yoktur. Şu anda sadece Instagram kullanıcılarını arayabilirsiniz. Özellikle suluboya ile nasıl boyayacağınız konusunda bir video bulmak istiyorsanız, YouTube'da arama yapmaktan daha iyisiniz!

Farklılıklarına rağmen, IGTV'nin eklenmesi Instagram kullanıcılarının, takipçileriyle paylaşmak, izleyicilerini geliştirmek ve uzmanlıklarını göstermek için daha da heyecan verici içerikler oluşturacakları ve yükleyebilecekleri anlamına geliyor!

IGTV'yi keşfetmeye hazır mısınız? Başlamak için aşağıdaki adım adım eğiticiyi takip edin:

IGTV Kanalı Nasıl Oluşturulur ?

Bu kadar! IGTV, profil resmi ve takipçi sayısı dahil olmak üzere tüm Instagram biyo bilgilerini otomatik olarak çekecek ve IGTV kanalınıza ekleyecektir. Şu anda bu bilgiyi değiştirmenin tek yolu, Instagram profilinizi düzenlemektir.

* Not: Ayrıca, uygulama mağazasında bulunabilen bağımsız uygulama aracılığıyla IGTV'ye de erişebilirsiniz.

IGTV'ye Video Nasıl Yüklenir?
Instagram, kullanıcıların hem mobil hem de masaüstü bilgisayarlardan IGTV içeriği yüklemesine izin veriyor! IGTV uygulamasıyla yüklemek için:

  1. IGTV profilinize erişin
  2. Camera Kamera rulonuza erişmek için sağdaki artı simgesine dokunun.
  3. Want Yüklemek istediğiniz videoyu seçin (dikey ve en az 10 saniye uzunluğundan emin olun - daha kısa bir şey görünmeyecek)
  4. Video Videoyu gözden geçirin ve ardından ‘İleri’ ye dokunun
  5. Title Videonuzun Başlık, Açıklama bölümünü doldurun ve Facebook sayfanızda görünmesini isteyip istemediğinizi seçin.


  1. Cover Kapağı Düzenle’ye dokunun ve kamera rulonuzdan bir kapak resmi yükleyin veya klipten birini seçmek için‘ Kapak Videodan Video’yu seçin.
  2. Video Videodan bir kapak seçerseniz, ekranın altındaki beyaz kutuyu videonuzdan kaydırın ve kapağınız olarak istediğiniz görüntüyü durdurun.
  3. ‘‘ Bitti’ye dokunun
  4. ‘‘ Post’a dokunun

Instagram.com ile yüklemek için:

Videonuz artık yayında ve IGTV kanalınızdan görüntülenebilir! Instagram takipçileriniz Instagram yayınlarının en üstünde bir bildirim görecekler, yeni bir video yüklediniz, ancak IGTV kullanan diğer pek çok kişiyi izliyorlarsa uzun sürmeyebilir. Videolarınızı görmek için daha fazla kullanıcı edinmek için yeni bir gönderi yüklemeyi deneyin veya kanalınıza eklediğinizi belirten Instagram hikayesi (bunun nasıl yapılacağına ilişkin ipuçlarını ve ipuçlarını aşağıda bulabilirsiniz)

IGTV Analizlerine Nasıl Erişilir ve Anlaşılır?
IGTV, kanalınıza yüklediğiniz her video için nispeten ayrıntılı analizler sunar. Bunları yakından takip ederek, izleyicileri ve kitleyi elde tutma oranını artırmak için stratejinizde değişiklikler yapabilirsiniz. Analizlerinizi görmek için:

Burada videoyu göreceksiniz:

  1. Görünümler (videonuzun en az 3 saniyesini kaç kişi izledi)
  2. Beğeni (videoyu kaç kişi beğendi) 
  3. Yorumlar (kaç yorum kaldı)
  4. Watch İzlenen ortalama yüzde (tüm görüntüleyenler tarafından izlenen videonuzun ortalama uzunluğu)
  5. Plays Belirli bir zamanda oyunların yüzdesi (belirli bir zamanda izlemeye devam edenlerin miktarını gösterir)

Bunların hepsi önemlidir, ancak “oyunların yüzdesi” ne bir göz atmak, insanların videonuzdan nerede çıktıklarını size söyleyecektir. Herkes 3 dakikalık bir işareti izlemeye devam etmiyorsa, gelecekteki videolarınızın süresini kısaltmak isteyebilir veya o sırada neler olabileceğini göz önünde bulundurarak insanların izlemeye devam etmesini isteyebilirsiniz. Analizlerinizi her zaman dikkate alarak, IGTV stratejinizi mükemmelleştirebilir ve iyi performans gösteren bir hesap oluşturabileceksiniz!

IGTV İpuçları & Bilmeniz Gerekenler
IGTV'yi keşfederken dikkat etmeniz gereken birkaç önemli şeyi fark ettim.

  1. Video başlığınızı veya açıklamanızı mobil cihazda düzenleyemezsiniz, ancak masaüstünde CAN (bir hata yaparsanız panik yapmayın, sadece instagram.com adresine gidin ve ‘IGTV’ sekmesini tıklayın!)
  2. IGTV video açıklamaları içindeki linkler tıklanabilir! (Göreli ve kullanışlı bir şeye bağlandığınızdan emin olun)
  3. IGTV kanalınız, hikayenizin öne çıkan kısımlarının yanında Instagram profilinizde görünecektir.

4. IGTV videoları 9:16 en boy oranında veya 1080 x 1920 pikselde kaydedilmelidir (telefonunuzu dik olarak kaydederseniz, bunun için endişelenmenize gerek yoktur!)
5. Instagram Hikayeler dahilinde IGTV videonuza bağlantı kurabilirsiniz (bir hikaye yüklerken, bağlantı simgesini tıklayın, daha sonra ‘IGTV video’yu seçin ve bağlantı kurmak istediğiniz videoyu seçin).

2018-11-03 11:36:39

İlginizi çekebilecek diğer yazılar

İnstagram Yeni Güncelleme Özellikleri

İnstagram Yeni Güncelleme Özellikleri

Sosyal medyanın vazgeçilmez bir dünyası olan instagram her gün gelişerek yoluna devam ediyor.İnstagram geçtiğimiz günlerde bir güncelleme getirdi ve bu güncellemede gelen yeni özellikleri

İNSTAGRAM FOTOĞRAF EFEKTLERİ NE İŞE YARAR?

İNSTAGRAM FOTOĞRAF EFEKTLERİ NE İŞE YARAR?

İnstagram şık ve görsel kalitesi yüksek fotoğrafların yüklendiği geniş bir uygulamadır. Paylaşımların kalitesi ne kadar yüksek olursa ve efektler ne kadar doğru olursa geri dönüşlerin

İnstagram neyi hedefliyor ?

İnstagram neyi hedefliyor ?

İnstagram herkesin 7den 70e kullandığı bir sosyal medya platformu oldu çoktan. Ama instagram'ın amacı bir medya platformu olmak değil. İnstagram 2012 de Facebook tarafından satın alındı ve