İNSTAGRAM NASIL DONDURULUR?

İNSTAGRAM NASIL DONDURULUR?

İnstagram günümüzde en çok kullanılan sosyal ağ mecralarının başında geliyor. Sürekli olarak hikayeler, takip ettiğimiz kişilerin paylaşımları, içerik amaçlı kurulmuş sayfaların paylaşımları derken günümüzün birçoğu instagram uygulamasında geçiyor. Yapılan araştırmalar göre Türk internet kullanıcıları günün farklı zaman dilimlerinin birleşimi ile ortalama olarak 3,5 ile 4 saat arasında bir kullanıma sahip. Zaten uyuduğumuz zaman, yemek yediğimiz zaman ve diğer günlük işlerimizi saydığımda geri kalan vakte oranlanan instagram kullanım süresi oldukça yüksek olduğu görülüyor. Bu durum işlerinizin aksamasına ve sosyal ağ olmasına rağmen asosyal biri olmanıza neden olabilir.
Bu noktada rahatsızlık duyan birçok kullanıcısı instagram hesabı dondurma işlemini kullanmaktadır. İnstagram uygulamasının sunduğu iki seçenek bulunuyor. Birincisi instagram hesabı silmek ve diğer ikincisi ise instagram hesabı dondurmak. Hesabı silmek kalıcı bir işlem iken hesap dondurma işlemi geçici bir işlemdir. Eğer hesabınızı dondurursanız başka bir zaman tekrardan aktif edebilirsiniz.

instagram hesap dondurma

İNSTAGRAM HESABI DONDURMAK İÇİN İŞLEMLER
İlk olarak mobil uygulama yani cep telefonumuzda yer alan instagram uygulaması üzerinden hesabınızı kapatamadığınızı bilmeniz gerekir. Bunun için bilgisayar üzerinden tarayıcı aracılığı ile instagram.com adresine girip hesabınızla aktif olun. Ardından verilen adımları takip ederek hesabınızı dondurabilirsiniz.
İlk olarak bilgisayarınızda tarayıcı (chrome, firefox) açın. Ardından adres satırına https://instagram.com/accounts/remove/request/temporary/ adresine girin. Eğer hesabınız açık değilse sizden hesap bilgilerinizi girmenizi isteyecektir ve siz burada hesap bilgilerinizi girerek girişi gerçekleştirin. Karşınıza gelecek olan sayfada hesabınızı neden kapatmak istediğinizi soracaktır. Burada size uygun olan seçeneği seçerek geri bildirimde bulunabilirsiniz. Bu işlemi tamamladıktan sonra hesabımı geçici olarak kapat butonuna tıklayarak hesabınızı kapatabilirsiniz.


HESAP DONDURMA İŞLEMİ İLE İLGİLİ BİLİNMESİ GEREKENLER
İnstagram hesabınızı dondurmaya karar verdiyseniz eğer ilk olarak mobil uygulama üzerinden dondurmayacağınızı bilmeniz gerekir. Yine aynı şekilde tarayıcıdan hesabınızı dondurduğunuz zaman hesabınızı tekrar aktif etmek istiyorsanız eğer mobil uygulama üzerinden giriş yapmanız gerekmektedir. Hesap dondurulmuş iken tarayıcıdan giriş yapamazsınız. Ayrıca keyfi kullanım engelleme amacı ile dondurulmuş bir hesap 24 saat sonrasında açılabilir. Dondurulduktan sonra tekrar açılan bir hesap ise 7 gün içerisinde tekrar dondurulmaz. 

2018-11-19 04:46:24

İlginizi çekebilecek diğer yazılar

Arkadaşlarınızın DM’ye çevrimiçi olduklarını görün

Arkadaşlarınızın DM’ye çevrimiçi olduklarını görün

Bugün, Instagram'da arkadaşlarınızla sohbet edebildiğinizi size göstererek arkadaşlarınızla bağlantı kurmayı daha kolay hale getiriyoruz. Arkadaşlarınız Instagram'da etkinken, profildeki

Instagram Trendleri

Instagram Trendleri

Görsel paylaşma konusunda en büyük sosyal ağ olan İnstagram, binlerce farklı alanda milyonlarca kişinin görsel paylaşım alanı olma konusunda liderliği sürdürüyor. Her gün milyonlarca paylaşımın

Instagram'da Alışveriş Yapmanın Yeni Yolları

Instagram'da Alışveriş Yapmanın Yeni Yolları

Instagram, arkadaşlarınızla ve ilgi alanlarınızla tek bir yerde bağlantı kurabileceğiniz en iyi yerdir ve alışveriş, Instagram topluluğunun önemli, büyüyen bir parçasıdır. Aslında, 90