INSTAGRAM SHADOW BAN NEDİR?

INSTAGRAM SHADOW BAN NEDİR?

Instagram, diğer sosyal ağlar gibi rahatsızlık veren kullanıcıları engelleme mekanizmasını her gün geliştirmektedir. Direk sistemden atmak yerine farklı engelleme metotları geliştiren Instagram, en çok uyguladığı banlama yöntemlerinde biri olan gölgeli ban anlamına gelen shadow ban birçok kullanıcının kısıtlı bir şekilde instagram uygulamasını kullanmasına neden oluyor. Shadow Ban konusunu örneklemek gerekirse bu ban çeşidini yemiş bir kullanıcı fotoğraf paylaşırken paylaştığı etiket linklerinde arama yapıldığı zaman kullanıcının profili ve paylaşımları diğer kullanıcılara gözükmez. Aynı şekilde yapılan yorumlarda da bu durum söz konusu olabilir. Kısıtlı erişim anlamına gelir.

INSTAGRAM SHADOW BAN NEDEN ATILIR?

Instagram bu konu ile ilgili net bir açıklama yapmamış olsa da kısıtlı erişimin nedenleri az çok tahmin edilmektedir. Şimdiye kadar gölgeli ban yani shadow ban yiyen hesaplar incelendiği zaman küfürlü mesaj yazımı, uygunsuz içerik paylaşımı, yasalar karşıtı paylaşımlar, spam, reklam gibi konuların sıklıkla yapıldığı gözlemlenmiştir.

INSTAGRAM SHADOW BAN NASIL AÇILIR?

Instagram shadow ban yemiş bir hesap için düzeltme işlemi uzun süren ve meşakkatli bir iştir. Eğer hesabınızın kısıtlandığını gördüyseniz ve bu konuda düzeltilmesini istiyorsanız ilk işlem olarak yaptığınız tüm paylaşım, yorum, beğenilere göz atıp üst maddede yer alan kurallara aykırı olduğunu düşündüğünüz işlemleri silin. Örneğin yaptığınız bir yorum küfür içeriyorsa küfürlü yorumu silin. Sonrasında 3, 4 günlük süre boyunca hesabınıza giriş yapmayın. Bu aradan sonra gerçek etkileşimi arttıracak düzenli paylaşım yapın. Örneğin günde 1 fotoğraf paylaşın. Tüm bu işlemlerin ardından teknik destek ekibine kendinizi açıklayan bir mesaj göndererek talep oluşturun. Kısa bir süre sonra hesabınızda kısıtlama büyük ihtimalle kalkacaktır. Burada en önemli husus gerçek kullanıcı etkileşiminin önemini kavramanızdır. Bu konunun dışına çıkmayarak kısıtlamalı engelden kurtulabilir ve kaldığınız yerden uygulama kullanımınıza devam edebilirsiniz.

2018-12-05 02:56:51

İlginizi çekebilecek diğer yazılar

İnstagram Unfollow

İnstagram Unfollow

İnstagram'da herkes bir çok kişiyi takip etmektedir ve sizde birçok kişiyi takip ediyorsunuzdur. Ama unfollow (instagram'da sizi takip etmeyen bir çok insanı belirleyip takibinizden çıkarma

İnstagram için iki faktörlü kimlik doğrulama nasıl ayarlanır?

İnstagram için iki faktörlü kimlik doğrulama nasıl ayarlanır?

Instagram'ın iki faktörlü kimlik doğrulama özelliğini nasıl kurabilir ve kullanabilirim? İki faktörlü kimlik doğrulama , her oturum açtığınızda bir kod gerektirerek Instagram

Instagram Hikaye (Story) için Reklam Özelliği Aktif Edildi!

Instagram Hikaye (Story) için Reklam Özelliği Aktif Edildi!

İnstagram 'da artık Hikaye özelliği için reklam verebilecek ve istatisiklerini de görebilecek. Yani artık İnstagram'da bir ticaret alanı oldu. Instagram Hikayeleri günde 150 milyon insan kullanıyor!